Nieuws

Het startpunt van duurzame scooterrecycling is vernieuwd

In Nederland rijden er ruim 1 miljoen brom- of snorfietsen rond. Al deze brom- of snorfietsen worden op een zeker moment afgedankt. Dan is het belangrijk dat deze voertuigen op een verantwoorde manier worden gerecycled. Daarvoor is door de tweewielersector SRN (Scooter Recycling Nederland) opgericht. Recent is de website vernieuwd en kunnen consumenten nog eenvoudiger vinden waar de duurzame recycling van hun afgedankte voertuig start.

Het recyclingsysteem van SRN bestaat uit twee onderdelen: inleverpunten en demontagepunten. Inleverpunten zijn aangesloten bedrijven waar de consument zijn afgedankte brom- of snorfiets kosteloos kan inleveren. Bij de demontagepunten wordt het voertuig gedemonteerd. Maar de consument moet deze punten wel weten te vinden. Daarvoor heeft SRN een zoeker op de website, waarop elk punt eenvoudig te vinden is: er is altijd wel een inleverpunt in de buurt waar de consument kosteloos zijn of haar afgedankte voertuig kan inleveren.

De vorige website was niet meer van deze tijd en minder gebruiksvriendelijk. Hoog tijd voor vernieuwing. En het resultaat mag er zijn: een eigentijdse website, waarop de consument inzicht krijgt in het recyclingproces, maar nog belangrijker: eenvoudig het dichtstbijzijnde inleverpunt vindt. En dat is belangrijk, want daar start het milieuvriendelijke recyclingproces.

Dankzij het netwerk van SRN wordt de brom- of snorfiets verantwoord gedemonteerd en professioneel ontdaan van schadelijke vloeistoffen. Van bijvoorbeeld de olie wordt basisolie gemaakt die geschikt is voor de productie van smeermiddelen. Het metaal dat overblijft wordt via een shredderbedrijf teruggewonnen voor hergebruik. Door de duurzame verwerking is het zomaar mogelijk dat je oude scooter bijdraagt aan een nieuwe!

Op deze manier draagt de tweewielersector haar steentje bij aan een duurzamere samenleving. Ontdek op www.scooterrecyclingnederland.nl jouw dichtstbijzijnde inleverpunt voor een afgedankte scooter.

Over SRN

Scooter Recycling Nederland (SRN) is het Nederlandse recyclingsysteem voor scooters, brom- en snorfietsen, ofwel brommers en scooters tot 50cc. SRN is een initiatief van de RAI Vereniging en BOVAG om op een maatschappelijk verantwoorde manier afgedankte scooters, brom- of snorfietsen te recyclen, nieuwe grondstoffen beschikbaar te maken en milieugevaarlijke stoffen op de juiste wijze af te voeren.

Bel (0346) 72 82 37 of stuur een kort bericht aan [email protected] voor meer informatie of als u vragen heeft.

Advies nodig? Neem contact met ons op.

Stichting Scooter Recycling Nederland

Postbus 190
3621 ZA Breukelen

De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

E-mailadres

Telefoon

T +31 (0)346 - 728 220